Filosofie & inspiratie

Voor iedereen is een juiste communicatie belangrijk omdat iedereen altijd communiceert. Je kan niet niet communiceren. Als je jezelf daar niet bewust van ben, ontstaat de mogelijkheid dat je niet op de juiste manier communiceert en achter de feiten aan loopt. Dit is niet goed voor je relaties. Natuurlijke communicatie is een manier om beter en bewuster met situaties om te gaan. Op het werk, in privé relaties, met kinderen enz. Met de meeste dingen, dus ook met communicatie, is de juiste manier heel natuurlijk en simpel. Maar niet altijd gemakkelijk.  Dus oefenen en leren!

Inspiratie voor bewustzijnsontwikkeling komt voor mij van meditatie meester Maharishi Mahesh Yogi, die meditatie van af de zestiger jaren in het westen populair heeft gemaakt.  TM beoefenen is naar mijn mening een van de meest effectieve  manieren om je zelf te ontwikkelen, gelukkiger, bewuster en succesvoller in het leven te staan. Ook de kennis van Eckhart Tolle was voor mij belangrijk. De schrijver van De Kracht van het Nu en Een Nieuwe Aarde, die zo kernachtig en direct kennis kan over brengen en dit zonder de toeters en bellen van cultuur of welke religie dan ook.

Als je bewuster wordt komt van zelf de vraag, wie ben ik? Wie communiceert er? Als je jezelf die vraag stelt zie waarschijnlijk eerst je uiterlijke vormen of kwaliteiten, maar wie kijkt er? Ben je wat gezien wordt of dat wat waarneemt? Dit is een belangrijk kennis aspect van Natuurlijke Communicatie. Door deze kennis, de trainingen en oefeningen kunnen we de praktische effecten er van gaan ervaren. Zo gaan we meer direct van uit onze essentie communiceren waardoor we authentieker, krachtiger en gelukkiger samen zijn met onze medemens.

Boeken tips.

 

Bob Roth beoefent Transcendente Meditatie al 45 jaar en is al meer dan 40 jaar een leraar in de techniek. Hij is de go-to leraar van transcendente meditatie voor toonaangevende figuren in de media- en zakenwereld. Als medeoprichter van de David Lynch Foundation begeleidt Bob ook regelmatig meditaties in ziekenhuizen en gevangenissen.

een-nieuwe-aarde-eckhart-tolle-boek-cover-9789020205497

Een nieuwe aarde van Eckhart Tolle